Startsida Vanliga frågor
Vanliga frågor om tävlande

Fråga: Hur bra måste man vara?
Svar: Det finns inget som säger att man måste vara på någon viss nivå eller ha dansat ett visst antal år för att tävla. Vi i UBSS rekommenderar att man gått kurs eller dansat sedan tidigare i minst 1-2 år. UBSS erfarenhet är att par oftast väntar aningen länge innan det vågar sig ut på tävlingsgolvet. Detta på grund av osäkerhet på vad det innebär, nervositet etc, ngt som brukar släppa efter 2-3 tävlingar. Det viktigaste är att man ser det som en spännande erfarenhet och ett positivt steg i sin egen dansutveckling.

 

Fråga: Måste UBSS godkänna mig innan jag får tävla?
Svar: Självklart inte, alla är välkomna att ha tävlingslicens för UBSS, vilket är något vi starkt uppmuntrar. Om du skulle vilja ha tips och råd angående detta så tveka inte att kontakta någon av de tävlingsansvariga i klubben.

 

Fråga: Hur gör man för att börja tävla?

Svar: Detta finns beskrivet steg för steg under fliken Börja tävla.

Först behöver du och din partner en tävlingslicens för UBSS (Se nästa fråga). Sen måste man logga in på Swingweb (administrationssystemet för tävlingsanmälan) och hitta en tävling man vill anmäla sig till. Övrig information hittar du på startsidan samma vecka som tävlingen är då vi publicerar tävlingens schema och övrig information om tävlingen.

 

Fråga: Hur gör man för att skaffa tävlings-licens?
Svar: Om du klickar på fliken Licensinfo så beskrivs detta ingående. Om du fortfarande skulle ha frågor så skicka ett mail till tavlingsansvarig(at)ubss(punkt)se

 

Fråga: Hur gör jag för att hitta en tävlingspartner?
Svar: Hör dig för på din kurs eller på torsdagsträningen om det finns någon som vill tävla. Du kan också prova att söka en tävlingspartner via klotterplanket. 


Fråga: Hur fungerar det på en tävling?

Svar: Se fliken tävlingsinfo för beskrivningar av tävling. Har du frågor angående detta kontakta Angelica, This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it

 

Fråga: Måste man dansa på något särskilt sätt när man tävlar? Vad tittar domarna på?
Svar: Dansstilen är valfri bara man följer reglementet för dansen, alla stilar bedöms lika. Domarna tittar på många saker, men viktigast är att paret dansar i takt, klarar av att föra/följa och rör sig på ett skönt sätt till musiken. Läs mer om detta (länk till sida som sammanfattar lite vad domarna tittar på)

Fråga: Hur får jag mer information om de påminnelsemail jag får inför tävlingarna?

Svar: Du hittar mer information om påminnelserna här.