Startsida Nyheter UBSS Sugen på att engagera dig lite extra i vår fina förening?
Sugen på att engagera dig lite extra i vår fina förening?

I början på nästa år är det dags för årsmöte 2022 då delar av styrelseledamöter och revisorer med suppleanter samt valberedning ska väljas in.

Vi i valberedningen söker nu dig som är intresserade av att ställa upp som förtroendevald!

Hör av dig till oss!
Maila till: This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it
Det går även bra att höra av dig till någon av oss via Facebook eller liknande.

Självklart binder du dig inte till något uppdrag bara för att du anmäler ditt intresse.

Sista dag för att anmäla intresse är 20 januari.

Hälsningar,
Valberedningen,
Hannele Kamf och Annika Pettersson


Mer om uppdraget som förtroendevald

Att vara förtroendevald kan låta stort men är ett roligt uppdrag och en möjlighet att utvecklas som person och göra något extra för sin förening. Förtroendevald kan förklaras som att man har fått en fullmakt från medlemmarna att föra deras talan. De förtroendevalda väljs in av medlemmarna på årsmötet under en bestämd period och arbetar under den invalda perioden med olika uppdrag beroende på vilket post man sitter på.

Som förtroendevald i styrelsen arbetar man tillsammans med andra styrelsemedlemmar med olika frågor, förvaltar de beslut som årsmötet fattat, utvecklar föreningen samt representerar föreningen i olika sammanhang. Som förtroendevald revisor arbetar man tillsammans med andra invalda revisorer med att granska föreningens räkenskaper samt ser till att föreningens verksamhet följer förbundets stadgar och verksamhetsinriktning.

Som förtroendevald till valberedningen arbetar man tillsammans med andra i valberedningen med att ta fram och presentera lämpliga kandidater till förtroendeuppdrag.